Biologische Ceylon kaneel gemalen – 60 gram
Biologische kaneel gemalen is een zoete, vol aromatische smaakmaker
€3,49
Je bespaart
- Lekker voor zoete desserts
- Uit Sri Lanka
- biotische teelt
- 100% natuurlijk product
Levertijd: 2 tot 5 werkdagen
Biologische Ceylon kaneel gemalen – 60 gram
Biologische kaneel gemalen uit Ceylon in Sri Lanka (Cinnamomum verum, synoniem: Cinnamomum zeylanicum) is een zoete, vol aromatische smaakmaker. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Biologische kaneel uit Ceylon is de beste kwaliteit kaneel en wordt alleen door de beste chef koks gebruikt.
Wat is het verschil tussen biologische Ceylon kaneel en biologische cassia kaneel?
Het belangrijkste verschil tussen deze biologische Ceylon kaneel en cassia (cinnamomum cassia) is het gehalte coumarine. Cassia bevat circa 2 tot 5 gram coumarine terwijl Ceylon kaneel slechts circa 0,015 gram coumarine bevat. Onze biologische Ceylon kaneel wordt geanalyseerd op coumarine zodat we zeker zijn van de beste kwaliteit kaneel.
De echte biologische ceylon kaneel is zachter en iets complexer en milder van smaak dan cassia. Kaneel herken je aan dicht opgerolde pijpjes, cassia is meestal iets dikker en de pijpjes zijn hol. De diepe, volle smaak van cassia doet het goed bij hartige gerechten, terwijl de fijnere Ceylon kaneel beter combineert bij zoet (desserts).
Meer Informatie
Energie | 1034,34 kJ |
Energie | 247 kcal |
Vetten | 1,2 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,3 gram |
Koolhydraten | 80,6 gram |
waarvan suikers | 2,2 gram |
Eiwitten | 4 gram |
Vezels | 53,1 gram |
Zout | 0 gram |