Valeriaan + B6 Bekijk groter

Valeriaan Biologisch (Vitals - 60 capsules)

Valeriaan van Vitals is biologische valeriaan, als extract uit Valeriana officinalis (wortel). Het bevordert nachtrust, ondersteunt de mentale balans, is een natuurlijke rustgever en ontspant de spieren. 

Biologische valeriaan van Vitals is een natuurlijke rustgever, met name tijdens stress periodes en draagt bij aan een heldere geest.

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 30,80 incl. BTW


Beoordelingen

Valeriaan van Vitals | 100% biologisch

Soms zijn er perioden waarin je met geen mogelijkheid meer lekker slaapt en/of met meer stress te maken kunt hebben: een bomvolle agenda, een examen, onverwachte gebeurtenissen of andere situaties die extra spanning met zich mee kunnen brengen. Valeriaan is een natuurlijke rustgever die je tijdens deze periodes uitstekend kan ondersteunen.

Productkenmerken Vitals biologische Valeriaan

  • bevordert de nachtrust
  • ondersteunt de mentale balans
  • natuurlijke rustgever
  • ontspant de spieren
  • gekweekt volgens de biologische landbouwmethode
  • gepatenteerde PhytoPrevent extractiemethode

Wat is valeriaan?

Valeriaan (Valeriana officinalis) is een plant die in grote delen van Europa en Azië voorkomt. In de Griekse oudheid werd valeriaan al gebruikt vanwege zijn gunstige fysiologische effecten. De naam Valeriana is afgeleid van het Latijnse werkwoord ‘valere’ wat ‘in goede gezondheid verkeren’ betekent.

De wortel van deze plant bevat onder andere GABA, valereenzuur en valepotriaten. GABA is de belangrijkste inhiberende neurotransmitter in het centraal zenuwstelsel, en werkt als een natuurlijke rustgever. Valereenzuur ondersteunt het GABA-metabolisme. Deze componenten bevorderen eveneens een natuurlijke en gezonde slaap. Valereenzuur en GABA zijn de hydrofiele (wateroplosbare) componenten van valeriaan. Valepotriaten zijn vetoplosbaar en helpen de spieren te ontspannen. Veel valeriaanpreparaten bevatten geen valepotriaten en missen daarom deze werking op de spieren.

De actieve bestanddelen van planten bevinden zich veelal intracellulair. Plantencellen zijn echter omgeven door stevige, en voor de mens niet verteerbare celwanden (van cellulose). Hierdoor is het noodzakelijk om door middel van extractie de actieve bestanddelen uit de plant te halen zodat deze beter beschikbaar komen voor het menselijk lichaam. Een kruidenpreparaat dat het hele kruid bevat (en geen extract) zal daarom minder effectief zijn.

De werkzame stoffen uit valeriaan zijn zowel lipofiel als hydrofiel. Bij deze plant is het derhalve van belang dat er gekozen wordt voor een extractiemethode die beide typen componenten uit de wortel extraheert.

Vitals Valeriaan gebruiksaanwijzing

1-2 capsules per dag bij een maaltijd of voor het slapen gaan met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Vitals Valeriaan samenstelling per capsule (dagdosering)

Valeriaanextract (biologisch, PhytoPrevent): 153 mg

Hulpstoffen:

Acaciavezelhydroxypropylmethylcellulosekoolzaadoliesiliciumdioxide

Bevat geen: 

Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.

Let op:

Vermijd gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar en voor mensen met een overgevoeligheid voor planten uit de Valerianaceae-familie.

Vitals extractie methode

PhytoPrevent kruidenextracten worden geproduceerd in Europa volgens een gepatenteerde extractiemethode. Hierbij wordt een zeer breed spectrum aan actieve bestanddelen geëxtraheerd, waardoor de eigenschappen van de oorspronkelijke plant zoveel mogelijk behouden blijven.

De PhytoPrevent extractiemethode is bij uitstek geschikt om een kwalitatief hoogwaardig en werkzaam extract te verkrijgen. Kenmerkend voor deze gepatenteerde methode is het gebruiken van een oplosmiddel bestaande uit water en alcohol in een steeds wisselende verhouding. Hiermee wordt bereikt dat zowel de wateroplosbare als de vetoplosbare bestanddelen geëxtraheerd worden waardoor in het eindproduct de eigenschappen van de oorspronkelijke plant zoveel mogelijk behouden blijven. Dit is wenselijk omdat veel nog onbekend is over welke stoffen verantwoordelijk zijn voor de werking van het kruid en omdat een deel van de werking mogelijk berust op synergie tussen de verschillende plantencomponenten. Een ander voordeel van PhytoPrevent is dat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van biologisch gekweekte gewassen. Verder is het eindproduct vrij van alcohol en worden de kruidenextracten gevriesdroogd waardoor deze niet blootgesteld worden aan hoge temperaturen gedurende het productieproces.

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...