Speltpasta Mini Farfalle 500 grams Bekijk groter

Speltpasta Mini Farfalle (TerraSana - 500 gram)

Pasta op basis van spelt bevat veel voedingsstoffen, levert vezels, en heeft een lage glycemische index, hetgeen betekent dat het een tijd duurt voordat het lichaam het verteerd heeft, in tegenstelling tot de witte soorten pasta.

Mini Farfalle speltpasta, voedzame graansoort vol met vitamines, voedingsvezels, mineralen en rijk aan sporenelementen.

Meer details

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 3,49 incl. BTW


Beoordelingen

Biologische speltpasta Mini Farfalle - TerraSana 500 gram

Pasta, een deegproduct, gemaakt van tarwe. Voor pasta kunnen diverse soorten tarwe gebruikt worden. Deze verpakking bevat pasta, geproduceerd op basis van de oeroude graansoort spelt. Dat betekent wel dat pasta in de meeste gevallen gluten bevat. De gezonde variant pasta is de volkorenvariant, en deze wordt dan ook aangeraden door het Voedingscentrum. Pasta op basis van spelt bevat veel voedingsstoffen, levert vezels, en heeft een lage glycemische index, hetgeen betekent dat het een tijd duurt voordat het lichaam het verteerd heeft, in tegenstelling tot de witte soorten pasta.

Is speltpasta gezond?

Pasta, gebaseerd op speltmeel is gezond. Je lichaam heeft tijd nodig om het te verteren, in tegenstelling tot de normale, witte pasta die veel gebruikt wordt. De ruim aanwezige voedingsvezels stimuleren je maag darm stelsel op de juiste wijze. Spelt bevat een rijk aantal B vitamines, veel meer dan reguliere graansoorten. Deze B vitamines zijn goed voor je stofwisseling en je hersenen. Spelt zorgt voor een lichte, maar heel voedzame pasta die levert waar je lichaam behoefte aan heeft.

Recent onderzoek van een Italiaanse universiteit heeft laten zien dat het gebruik van pasta kan helpen bij het bereiken van gewichtsverlies. Het toverwoord, zoals zo vaak: eet met mate. Deze spelt pasta heeft een aantal voordelen ten opzichte van de pasta’s, gebaseerd op gewone granen. Deze pasta verstevigt je botten, door de samenstelling laat het alle aanwezige vitamines en mineralen makkelijk opnemen in de bloedbaan, deze pasta is rijk aan de belangrijke sporenelementen als koper, ijzer en kalium. Kalium heeft een bloeddrukverlagend effect, het werkt tegenovergesteld aan zout, en de elementen magnesium, zink, fosfor en selenium maken van deze pasta een echt gezonde keuze. Tenslotte kan je deze pasta bereiden op dezelfde manier als andere pastasoorten.

Ingrediënten speltpasta

Speltmeel, afkomstig van biologische landbouw.

Voedingswaarde Speltpasta Mini Farfalle per 100 gram

Energie (kJ)

1470

kJ

Energie (kcal)

347

kcal

Eiwit totaal

11,3

G

Koolhydraten totaal

68,8

G

Suikers

3,4

G

Vet totaal

1,9

G

Vet verzadigd

0,5

G

Voedingsvezel

4,7

G

Zout

0,0

G

Recept voor spelt pasta met worst Voor 4 personen.

Spelt kent van zichzelf al een fijne smaak. Met onderstaand recept benadrukt u de smaak van de spelt, en u voegt er een aantal aantrekkelijke ingrediënten aan toe. Een feestmaal, betrekkelijk eenvoudig klaar te maken.

Ingrediënten:

  • 30 gram gedroogde porcini ( ook wel: eekhoorntjesbrood of cépes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram ongezouten boter
  • 1 ui, geschild en in kleine snippers gesneden
  • ½ chili peper, gewassen en klein gesneden
  • 250 gram luganega worst (dat is varkensworst), velletje verwijderd en in kleine stukje verkruimeld
  • 100 ml witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpasta verdund met twee eetlepels water
  • 1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes
  • Naar smaak zout
  • Naar smaak peper
  • Naar smaak Parmezaanse kaas

 Bereiding:

Leg de porcini in een wat heet water en laat 20 minuten liggen. Dan eekhoorntjesbrood eruit halen, even laten drogen. Het water niet wegdoen maar bewaren voor de saus. Snijd de porcini in kleine stukjes.

Neem een grote koekenpan en verhit de olijfolie en de boter. Bak de gesnipperde ui en de chilipeper kort. Voeg vervolgens de verkruimelde worst en de porcini toe. Bak ongeveer 10 minuten. Goed roeren. Giet langzaam de wijn er bij en bak nog 2 minuutjes zodat de alcohol de kans krijgt om te verdampen. Voeg vervolgens de tomatenpasta en de rozemarijn toe en bak nog 10 minuten op laag vuur, zachtjes. .Voeg ondertussen peper en zout toe. Als het geheel enigszins droog wordt, voeg wat van het water toe waarin de porcini geweekt is.

Ondertussen, kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven, gaar of beetgaar naar keuze. Even uitlekken in een vergiet en in een schaal doen. De pasta mix eroverheen doen. Kaas strooien naar smaak.

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)