Rode linzen Bekijk groter

Rode linzen (500 gram)

Rode linzen verlagen je cholesterolgehalte, zijn rijk aan eiwitten, mineralen, maar ook B-vitamines komen in linzen rijkelijk voor. Ook ijzer, calcium en fosfor wordt in ruime mate in linzen aangetroffen. De klimaatbelasting om linzen, peulvruchten te verbouwen is laag en beperkt.

Rode linzen verlagen je cholesterolgehalte, zijn rijk aan eiwitten, mineralen, en B-vitamines. Heerlijk in een soepgerecht.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 2,85 incl. BTW


Beoordelingen

Rode linzen - biologisch - 500 gram

Linzen, zo ongeveer de oudst bekende soort peulvruchten. In Bijbelse tijden werden er al linzen gegeten. Niet voor niets, want linzen zijn supergezond. De bereidingswijze van de meeste peulvruchten is simpel. Linzen zijn, in gedroogde vorm, uitstekend een tijdlang te bewaren zonder dat ze smaak of voedingsstoffen verliezen. Rode linzen zijn uitstekend geschikt om te verwerken in een soepgerecht.

Ingrediënten rode linzen

100% rode linzen*

*Afkomstig van biologische landbouw

Voedingswaarde rode linzen per 100 gram

Energie (kJ)

1534

kJ

Energie (kcal)

362

kcal

Eiwit, totaal

27,2

g

Koolhydraten, totaal

54,9

g

Suikers

2,3

g

Vet, totaal

2,6

g

Vet, verzadigd

0,6

g

Voedingsvezel

5,2

g

Zout

0,0

g

Meer informatie over linzen

Linzen passen in een gevarieerd eetpatroon. Daarnaast zijn er veel gerechten waarin linzen passen, denk bijvoorbeeld aan een bonenschotel of een soep. Juist ook in soepen komt de kracht van peulvruchten goed naar voren, immers alle voedingsstoffen blijven behouden, en de sporenelementen worden uitstekend middels soep door het lichaam opgenomen. Let wel op: gedroogde peulvruchten dienen voor bereiding eerst geweekt te worden. Rode linzen vereisen maar een hele korte kooktijd, en dat maakt ze tot een ideale peulvrucht om soep van te koken.

Linzen zijn peulvruchten, en uitgerekend deze peulvruchten blaken van gezondheid. Hoezo dan? Deze linzen bevatten een geringe hoeveelheid suiker, maar een kostelijke hoeveelheid eiwit, zodat juist ook vegetariërs gebaat zijn bij het eten van –veel- peulvruchten, zoals deze linzen. Daarnaast bevatten onze linzen een geringe hoeveelheid gezonde vetten. Linzen laten zich eenvoudig bereiden, op allerlei verschillende manieren. Soep is maar een voorbeeld, maar een linzenschotel met gebakken ui, champignons, eventueel uitgebakken spekjes, wat tafelzuur, en je schotel annex avondmaal is gereed. Smakelijk, voedzaam, en supergezond voor iedereen. De hoeveelheid ijzer in linzen is goed voor je bloed: het zorgt er voor dat je bloed makkelijker zuurstof kan transporteren. Ideaal ook dus voor sporters, alweer ook dankzij de proteïnes. Droge linzen bij voorkeur bewaren in een luchtdicht afgesloten bakje zodat ze goed blijven. 

Rode linzen recept, voor bij warm pita brood, met rode kool

Linzen zijn smakelijk, gezond, en ze passen meer dan voortreffelijk in een vegetarisch dieet, vanwege het hoge gehalte aan eiwitten. Daarnaast zijn linzen op veel manieren te bereiden. Hier een recept voor linzen als vulling, en niet als, zeg maar, soep.

 

Ingrediënten:

  • Linzen naar gelang de hoeveelheid personen, bijvoorbeeld een zak van een pond, gewassen
  • ½ kopje verse koriander, en wat extra om te serveren
  • ½ kopje verse peterselie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ½ theelepel komijn
  • ½ kop broodkruimels of paneermeel
  • Snufje zout, bijvoorbeeld: 
  • Peper naar smaak
  • ¼ deel van een rode kool, gesnipperd ( ongeveer anderhalve kop)
  • ¼ kop water
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie, bijvoorbeeld: 
  • ½ kop Griekse magere yoghurt
  • Mespuntje rode peper
  • 4 warme pitabroodjes

 

Bereiding:

In een blender of food processor, pureer de helft van de linzen. Voeg de koriander, de knoflook, de peterselie en de komijn toe totdat er een egaal mengsel ontstaan is. Doe het mengsel in een grote schaal, en voeg vervolgens de andere helft linzen toe, de broodkruimels/paneermeel, het zout en een mespuntje peper. Maak er vervolgens plakjes van. (ongeveer anderhalve centimeter dik of ietsjes minder).

Neem een tweede schaal, en meng er de gesnipperde kool en het citroensap in. Voeg een eetlepel olijfolie toe. Voeg nog mespuntje peper en zout toe. Roer met een houten keukenlepel en zet even aan de kant.

In een kleine schaal meng de yoghurt, de rode peper en het beetje water. Even roeren.

Neem een koekenpan en doe er een eetlepel olijfolie in. Verhit op middelhoog vuur. Bak er vervolgens de plakken linzen in. Ongeveer 3 á 4 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn.

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Beoordeling toevoegen
verberg formulier
Rating:
Naam:
Email:
Betreft:
Tekst:
  Captcha
  Beoordeling toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...