Manuka Honing MGO 100+ (250 gram - Manuka Health) Bekijk groter

Manuka Honing MGO 100+ (250 gram - Manuka Health)

Deze Manuka honing is een actieve Manuka honing met sterke antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen. MGO is een wetenschappelijk onderbouwde certificering dat de gradatie van de natuurlijke hoeveelheid Methylglyoxal aangeeft. Hoe hoger, des te sterker de werking van de Manuka honing.

Deze Manuka honing is een actieve Manuka honing met sterke antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen. MGO certificering voor de hoeveelheid Methylglyoxal.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 28,50 incl. BTW


Beoordelingen

Manuka Honing MGO 100+

Manuka honing productvoordelen

Manuka Honing wordt vooral gebruikt bij: 

  • Verkoudheden en griepsymptomen
  • Keelpijn, keel- en neusholte ontstekingen
  • Wondverzorging (brand- en snijwonden)
  • Huiduitslag, acné, eczeem, psoriasis en rimpels
  • Maagzuur, maagzweren en maagproblemen
  • Ondersteuning van weerstand en immuunsysteem
  • Ondersteuning bij darmproblemen door gisten, amoebes en parasieten
  • Tandvleesaandoeningen

Overigens is er géén enkele medische claim aan verbonden aan deze werking van Manuka honing. 

Manuka honing MGO gecertificeerd

MGO gecertificeerde manuka honingManuka honing is wereldwijd een zeer geliefd 100% natuurproduct. Het wordt al jarenlang onderzocht op haar unieke en vooral bijzondere kwaliteiten. De universiteit van Waikato en de Waikato Honey Research Unit in Nieuw Zeeland hebben samen met de Active Manuka Honey Association (AMHA) een gradatiesysteem opgezet voor een standaardisering in de Manuka Honing productie, genaamd UMF (Unique Manuka Factor). 

Al in 1982 ontdekte professor biochemie Peter Molan de sterke antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen van de Makuna honing. In 2006 identificeerde professor Thomas Henle van de Technische Universiteit van Dresden de werkzame stof als Methylglyoxal als het voornaamste antibacteriële bestanddeel van de mānukahoning en riep daarmee een nieuw gradatiesysteem in het leven genaamd MGO. 

Dit is een gradatiesysteem dat de hoeveelheid natuurlijke Methylglyoxal in de Manuka Honing aangeeft. MGO 100+ betekent 100 mg Methylglyoxal / kg honing. Bij het kopen van Manuka honing is het belangrijk om op de MGO gradatie te letten. MGO 100+ is het minimum dat nodig is voor de unieke gezondheidsvoordelen. Hoe hoger de MGO waarde, des te groter de sterkte van de Manuka Honing. 

Manuka Honing van Manuka Health uit Nieuw Zeeland is voorzien van het wetenschappelijke MGO keurmerk dat garant staat voor een unieke, krachtige en bio-actieve Manuka honing. 

MGo Manuka Honing

Vergelijking UMF en MGO in Manuka honing 

UMF-waarde van Manuka Honing

Hoe hoger de UMF-waarde, hoe sterker de helende werking of de actieve enzymen die bacteriewerend zijn.
Bijvoorbeeld: een UMF 15+ heeft dezelfde antiseptische werking als een oplossing van 15% Phenol (ontsmettingsmiddel).

MGO-waarde van Manuka Honing

Deze waarde meet de werkzame stof methylglyoxal. In gewone honing vinden we deze stof terug in de verhouding 20-50 mg/kg. In manuka honing kunnen we verhoudingen terugvinden tot 800 mg/kg. Daarom is deze honing ook veel duurder.

Overzicht UMF in vergelijking met MGO

UMF-waardeMGO-waardeWerking
UMF 10+MGO 100lichte werking
UMF 15+MGO 250sterke werking
UMF 20+MGO 400heel sterke werking
UMF 25+MGO 550sterkste werking

Is niet elke Manuka Honing een actieve honing?

Nee, dit is niet het geval. Er is verschillende manuka honing te koop van diverse merken waarop 'Actieve Manuka Honing' staat vermeld. Echter, meestal is dit honing van een dusdanig lage aard dat deze niet mag worden aangeduid met MGO. MGO is de wetenschappelijk onderbouwde meetmethode voor het aanduiden van de kwaliteit van de Manuka Honing die de bijzondere en vooral unieke krachtige natuurlijke eigenschappen bevat. 

Methylglyoxal in Manuka Honing

Manuka Honing is het enige voedsel ter wereld dat tot nu toe gevonden is met een significant Methylglyoxal gehalte variërend van 20 mg/kg tot maar liefst 800 mg/kg. Bij andere geteste honing varieerde dit van 0 tot 5 mg/kg. 

MGO Manuka Honing wordt gecertificeerd aan de hand van de aanwezige waardes van Methylglyoxal in mg/kg. Methylgyloxal is door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat deze stof van nature voorkomt in de Manuka Honing en verantwoordelijk is voor de hoge beschikbaarheid en grote hoeveelheden van bio-actieve natuurlijke stoffen wat ten goede komt aan de kwaliteit van de Manuka Honing. Hoe hoger de waardes van MGO Manuka Honing des te meer bio-actieve stoffen aanwezig zijn. MGO 100+ Manuka Honing bevat minimaal 100mg/kg Methylglyoxal.

Ingrediënten Manuka Honing 

100% rauwe Manuka honing. 

Voedingswaarde Manuka Honing

Voedingswaarde per 100 gram:
 

Energie1400 kJ
Eiwit0,3 gram
Koolhydraten
waarvan suikers
82,1 gram
82,1 gram
Vet< 0,1 gram
Vezels0 gram
Natrium14 mg

Wat is de Manuka struik en hoe ontstaat Manuka honing? 

Manuka struikDe manuka (Leptospermum scoparium) wordt ook wel eens de Nieuw Zeelandse tea tree genoemd. Het is een struikachtige boom die zich snel voortplant, en is vaak één van de eerste soorten die opkomt wanneer land volledig weggekapt of verwoest is. De struik is meestal tussen de 2-5 meter hoog, maar kan uitgroeien tot een boom van ongeveer 15 meter hoog. Het is een altijdgroen gewas, met dichte betakking en kleine bladeren van 7-20 mm lang en 2-6 mm breed, met een korte stekelpunt. De bloemen zijn wit, zo nu en dan ook roze, meestal 8-15 mm in diameter, met vijf bloemblaadjes.

De honing die ontstaat wanneer honingbijen de nectar van deze bloemen verzamelen, heeft een eigen smaak, en is veel donkerder en rijker dan klaverhoning. Het bijzondere aan Manukahoning echter is de sterke antibacteriële en schimmeldodende werking. De beste kwaliteit Manukahoning met de meeste antibacteriële eigenschappen komt van bijenkorven die in het midden van ongerepte natuur geplaatst worden met een overvloed aan Manukastruiken.

Over Manuka Health

Manuka Health is het eerste bedrijf in de wereld die in staat is om door middel van wetenschappelijke tests de aanwezigheid van Methylglyoxal kan meten dat samen met de Technische Universiteit van Dresden is ontwikkeld. Bijvoorbeeld, MGO 100 + Manuka Honing is getest en gecertificeerd om ten minste 100mg/kg Methylglyoxal, het minimum dat vereist is voor deze uniek bioactieve eigenschappen, te bevatten.

Manuka Health produceert Actieve Manuka Honing met verschillende gradaties, van 30mg/kg tot 550 mg/ kg. Hoe hoger de waardes van de natuurlijk aanwezige Methylglyoxal, hoe krachtiger deze unieke bioactiviteit is.

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Beoordeling toevoegen
verberg formulier
Rating:
Naam:
Email:
Betreft:
Tekst:
  Captcha
  Beoordeling toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...