Quinoa vlokken biologisch (De Halm - 500 gram) Bekijk groter

Quinoa vlokken biologisch (De Halm - 500 gram)

Glutenvrije en biologische quinoa vlokken.

Quinoa is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant.
De zaden van de quinoa plant kunnen als graan worden gebruikt, hoewel het geen echt graan is (quinoa is glutenvrij).

Quinoa heeft een lage glycemische index, bevat veel eiwitten en is een goede bron van voedingsvezels en bevat meer mineralen dan welke graansoort dan ook.

Quinoa vlokken zijn gegarandeerd glutenvrij. Geschikt voor het zelf koken van pap, door yoghurt of door melk. Maar ook heel geschikt om vlees, vis of groente glutenvrij te paneren.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 5,87 incl. BTW


Beoordelingen

Biologische quinoavlokken van De Halm - heerlijk glutenvrij

Quinoa wordt ook wel het graan van de Inca's genoemd. De naam quinoa komt uit het Quechua (de taal van de Inca's) en betekent 'het moedergraan' of 'supergraan'. Quinoa wordt uitgesproken als 'kien-wah'. 

De Quinoa komt voornamelijk uit Peru, Colombia, Bolivia, Ecuador, Chili,  Argentinië en Canada. De 'oersoort' van quinoa is al 3000 jaar als voedsel bekend en kan alleen in het specifieke microklimaat van het Andesgebergte geteeld worden. Doordat quinoa kwalitatief hoogwaardig voedsel is zijn er in Amerika en Canada variëteiten ontwikkeld die minder specifieke eisen aan het klimaat stellen en ook buiten Zuid Amerika verbouwd kunnen worden.

Gebruik quinoa vlokken

Quinoa bevat veel plantaardige eiwitten en mineralen. Het wordt vaak gebruikt ter vervanging van gierst. Quinoavlokken zijn snel gaar en bijzonder lekker. De kooktijd van de quinoavlokken bedraagt 10 minuten met een naweltijd van 10 minuten.

We kennen de quinoa als hele zaden. Deze worden gekookt in water, waarna ze veel water opnemen, zodat je het goed als alternatief voor rijst of risotto in kunt zetten. Quinoa vlokken kun je als ontbijt in melk of door de yoghurt mixen. Quinoa vlokken zijn een gezond en ook glutenvrij alternatief voor havermout. Quinoa vlokken kun je ook koken om er pap van te maken. Wat ook heerlijk is, is om er vlees, vis of groente mee te paneren (glutenvrij).

Ingrediënten biologische quinoa vlokken

100% quinoa vlokken van biologische landbouw

Inhoud: 500 gram.

Voedingswaarde quinoa vlokken per 100 gram

Energie      1.645 kj
Eiwit16,2 g
Koolhydraten63,9 g
 - waarvan suikers1,5
Vet6,9 g
Vezels3,5 g
Natrium0,051 g

Recept pap van quinoa vlokken

Ingrediënten:

50 gram vlokken naar keuze
5 dl melk of water


Giet 5 dl melk of water in een pan. Breng dit aan de kook. Schud 50 gram vlokken in de pan. Laat dit koken volgens de kooktijd die op de verpakking vermeld staat. De graanvlokken zijn gaar wanneer er geen harde stukjes meer in je mond achterblijven wanneer je het hebt doorgeslikt. Voor pap (uitgezonderd de gierstvlokken en amaranthvlokken) geldt dat het nog even moet staan voor het wordt gegeten, zodat het graan nog wat melk of ander vocht kan opnemen. Hoe lang je het moet laten nawellen staat ook vermeld op de voorkant van de zak. 

In plaats van koken kunt u er ook voor kiezen om de graanvlokken te laten weken zonder te koken. Als u dit wilt, moet u de graanvlokken een paar uur laten staan. U kunt bijvoorbeeld 's avonds de pap maken en 's morgens de pap opeten.  

De verhouding 50 g vlokken op 5 dl melk is over het algemeen goed. Bij havermout krijg je een tamelijk dikke pap. De een zal dit lekker vinden, terwijl de ander liever 40 g per 5 dl melk heeft.

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...