Quinoa rood (Terrasana - 500 gram) Bekijk groter

Quinoa rood (Terrasana - 500 gram)

Naast de witte, meest bekende variant van Quinoa verkopen wij ook de biologische rode quinoa van Terrasana. Deze variant bevat meer voedingsstoffen, omdat het rode vliesje nog aanwezig is in deze soort. Quinoa is een goede vervanger van rijst, pasta en aardappelen, omdat het veel meer plantaardige eiwitten en alle essentiële aminozuren bevat, en het is vrij van gluten.

Quinoa is een uitstekende vervanger van pasta, rijst of aardappelen. Quinoa is glutenvrij en rijk aan eiwitten.

Meer details

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 4,95 incl. BTW


Beoordelingen

Quinoa Rood - knapperig supergraan

Quinoa (spreek uit: ‘kien-wah’) is een oeroud gewas dat in Zuid-Amerika verbouwd wordt en duizenden jaren geleden al door de Maya’s gegeten werd. Het betekent letterlijk 'supergraan'. De zaden van de plant lijken op graankorrels, maar zijn glutenvrij en hebben een fijne, ietwat nootachtige smaak.

Productvoordelen Quinoa Rood

  • Quinoa is zeer geschikt voor vegetariërs, mensen met een glutenallergie, krachtsporters, zwangere vrouwen en voor baby’s en jonge kinderen die in de groei zijn.
  • Het is een perfecte vervanger voor andere graansoorten als rijst en tarwe.
  • Quinoa bevat veel meer mineralen, vitaminen, onverzadigde vetten en aminozuren.
  • Het bevat volledige natuurlijke voedingsvezels (in de rode meer dan in de witte variant), vele vitamines (A, B1, B2, B3, B6, E), ijzer, kalium, calcium, magnesium en mangaan en is natriumarm.
  • Quinoa bevat veel proteïne/eiwitten waardoor je eerder een vol gevoel krijgt.

Gebruiksaanwijzing Quinoa Rood

Spoel de quinoa in een fijnmazige zeef zeer goed en laat het daarna uitlekken. Kook 1 deel quinoa met 2 delen water in 15 minuten gaar (of iets langer voor pap of pudding). Quinoa is heerlijk door een salade, soep of als lunch- of ontbijtgerecht. Je kunt het ook verwerken in cakes en taarten.

Herkomst Quinoa Rood

Quinoa komt oorspronkelijk uit Peru waar het in de 2800-4000 m hoog gelegen valleien van het Andes-gebergte groeit. Quinoa behoort tot de familie van de ganzenvoet en is net als amarant een pseudocerealie. Dat wil zeggen dat de zaden zetmeel bevatten. Toch behoort de quinoa niet tot de graansoorten. De korrels lijken op gierst zijn omhuld met een laagje hars dat bij het wassen van de korrels verwijderd wordt.

Naast de wat bekendere witte quinoa bestaat er ook rode en zwarte quinoa. De rode quinoa heeft een hoog eiwitgehalte en maar liefst 8 essentiële aminozuren die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken. Het bevat ook veel voedingsvezels, goede vetten, de mineralen magnesium, ijzer, calcium, fosfor, kalium en vitamine E en B. Rode quinoa bevat nog meer vezels en voedingstoffen dan de witte variant en is wat knapperiger.

Voedingswaarde Quinoa rood per 100 gram

Energie (kJ)1532kJ
Energie(kcal)363kcal 
Eiwit totaal12,9g
Koolhydraten totaal59,0g
Suikers4,2g
Vet totaal6,0g
Vet verzadigd0,6g
Voedingsvezel10,9g
Zout0,0g

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...