Mungbonen zijn zeer rijk aan kalium, en dat verlaagt de bloeddruk. Daarnaast zijn mungbonen relatief licht verteerbaar. Ze geven hun energie in het lichaam traag af, en zorgen juist daardoor voor een langdurig verzadigd gevoel. Door de aanwezige eiwitten is de mungboon populair bij mensen die minder- of helemaal geen vlees eten.
Adukibonen zijn feitelijk de Japanse tak van de sojaboon familie. De smaak is wat zoetig, enigszins nootachtig. Uitstekend toepasbaar in soepen, salades en stoofschotels. Voor gebruik weken, daarna koken, en de adukibonen zijn klaar om gegeten te worden.
Rode linzen verlagen je cholesterolgehalte, zijn rijk aan eiwitten, mineralen, maar ook B-vitamines komen in linzen rijkelijk voor. Ook ijzer, calcium en fosfor wordt in ruime mate in linzen aangetroffen. De klimaatbelasting om linzen, peulvruchten te verbouwen is laag en beperkt.
Linzen passen in een gevarieerd eetpatroon. Daarnaast zijn er veel gerechten waarin linzen passen, denk bijvoorbeeld aan een bonenschotel of een soep. Juist ook in soepen komt de kracht van peulvruchten goed naar voren, immers alle voedingsstoffen blijven behouden, en de sporenelementen worden uitstekend middels soep door het lichaam opgenomen.