Mungbonen Bekijk groter

Mungbonen (TerraSana - 400 gram)

Mungbonen zijn zeer rijk aan kalium, en dat verlaagt de bloeddruk. Daarnaast zijn mungbonen relatief licht verteerbaar. Ze geven hun energie in het lichaam traag af, en zorgen juist daardoor voor een langdurig verzadigd gevoel. Door de aanwezige eiwitten is de mungboon populair bij mensen die minder- of helemaal geen vlees eten.

Mungbonen zijn licht verteerbaar en rijk aan kalium. Lekker als soep of als toevoeging aan groene groenten gerecht.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 2,49 incl. BTW


Beoordelingen

Biologische mungbonen van TerraSana

Mungbonen zijn nog niet zo bekend in ons land, al worden ze wel gegeten in de vorm van taugé. In Aziatische landen staat de mungboon wel geregeld op het menu. Zodra je een mungboon in het water legt om te weken dan gaat hij kiemen: je ziet de taugé vanzelf groeien.

Mungbonen behoren tot dezelfde familie als linzen. Het zijn dus supergezonde peulvruchten, en daardoor rijk aan eiwit. Juist die eiwitten maken Mungbonen heel geschikt voor sporters, maar ook vegetariërs of veganisten kunnen er hun proteïnes uit halen. In een land als India worden Mungbonen al duizenden jaren gegeten als onderdeel van het bekende Ayurveda dieet, en waarom zouden wij dat niet ook doen? Vanwege de hoge gehaltes aan vitamines, mineralen en sporenelementen, zijn Mungbonen geschikt in een dieet ter vermijding en voorkoming van kwalen als hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en overgewicht. Nou, dat is nogal wat voor zo’n klein boontje. Daarnaast gaat de mungboon ook inwendige infecties tegen, dus eigenlijk is er geen enkele reden om de mungboon niet op je menu te plaatsen. Een kop Mungbonen bevat de volgende gehaltes: 212 calorieën, 14 gram eiwit, 15 gram voedingsvezels, 1 gram vet, 4 gram suiker, 321 microgram folaat, 97 milligram magnesium, 0,33 milligram vitamine B1, 0,6 milligram mangaan, 7 milligram zink, 0,8 milligram vitamine B5, 0,11 milligram vitamine B6 en tot slot 55 milligram calcium. Nou, dat is nogal wat. Doe er je voordeel mee!

Bereiding van Mungbonen

Mungbonen laten zich gemakkelijk bereiden. Even kort koken, en vervolgens verwerken tot bonenschotel, of er soep van maken. Een simpele manier om de voedingswaarden van de mungboon te verhogen, is weken: zodra de taugé zichtbaar wordt, dan stijgen alle gehalten onmiddellijk. Prima om bijvoorbeeld als garnering te gebruiken. Mungbonen verwerken tot supergezonde smoothie kan ook: in Aziatische landen doen ze dat ook.

Voedingswaarde Mungbonen per 100 gram 

Energie (kJ)

1320

kJ

Energie (kcal)

313

kcal

Eiwit, totaal

23,8

g

Koolhydraten, totaal

43,6

g

Suikers

2,1

g

Vet, totaal

1,3

g

Vet, verzadigd

0,6

g

Voedingsvezel

15,8

g

Zout

0,0

g

Recept Falafel Mungbonen burgers (glutenvrij)

Heerlijk recept van onze chef Willem Waltheer!

  • 250 gram mungbonen ( 's nachts weken)
  • medium size rode ui gehakt
  • 3 tenen knoflook gehakt. (niemand houdt u tegen om dit aantal te verhogen)
  • 3 eetlepels gehakte selderij blad
  • 4 eetlepels gehakte koriander
  • 1 theelepel koriander zaden of gemalen
  • 1 theelepel cumin zaden of gemalen
  • 1 theelepel tumeric
  • 1 theelepel chili flakes. Mag meer als u van pittig houd
  • 2 eetlepel aardappel starch
  • Zout en zwarte peper op smaak
  • Olijf olie voor bakken

Bereiding Mungbonen Falafel burger

1. Neem de geweekte mungbonen spoel ze af en plaats ze in een snelkook pan. Kook ze voor een minuut of 8 totdat ze gaar zijn, kan ook gewoon in een soep pan kan je tussendoor wat makkelijker checken. Niet overkoken aub.

2. Als de mungbonen gaar zijn, drain ze en plaats ze in een keuken mixer op de pulse stand (geen blender gebruiken, we zijn geen baby voeding aan het maken hier).

Tip van de Dag. Als u gedroogde specerijen gebruikt weet u niet hoe oud deze zijn, wat ook niet uit maakt. Om de smaken weer optimaal te maken even roosteren op een laag vuur in een klein eierpannetje, eerst de zaden, dan de chili en als laatste uw gemalen producten.  Zodra je het ruikt snap je precies waarom. Dit voeg je toe aan de mungo.

3. Vervolgens voeg je de gehakte kruiden toe zout en gemalen peper en wederom kort mengen.

4. Spreidt de mix uit en plaats in de koelkast om koud te laten worden.

5. Als de mix koud is en voelt vochtig aan kan je beetje bij beetje de potato starch eraan toevoegen en burgers vormen.

6. De burgers vervolgens in een Teflon pan met wat olijf olie op medium warmte bakken.

7. Dit kan je serveren in een geroosterde pita (gluten vrij) of burger bun (glutenvrij)  met sla tomaat komkommer ui, wat je maar lekker vindt, salsa guacamole of komkommer tzatziki .



Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...