Kokosolie - Extra virgin (Witsenburg - 2200ml) Bekijk groter

Kokosolie - Extra virgin (Omega & More - 2220ml)

Kokosolie bevat plantaardige vetzuren en is zeer geschikt voor alledaags gebruik in de keuken. In tegenstelling tot veel bakolien blijft kokosolie stabiel op hoge temperatuur. Bovendien is deze kokosolie niet-ontgeurd (dus onbewerkt) en biologisch. Ideaal en supergezond! Ook komt het prima tot zijn recht als basis voor zoete snacks.

Bij 3 verpakkingen 15% korting!

Witsenburg kokosolie kopen: biologisch en onbewerkt, alleen dan profiteer je van de voordelen van kokosolie. Nu 15% korting bij 3 verpakkingen!

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

4
4.00/5 - 1 beoordeling

Beoordeling toevoegen

€ 34,95 incl. BTW


Beoordelingen

Volumekorting

AantalPrijsU bespaart
3 € 29,71 Tot € 15,73

Omega & More - Kokosolie extra Virgin

Kokosnootolie staat bekend als een uitstekende voedingsbron. Het bevat vooral vetzuren met middellange ketens. Aan deze middellange vetzuren ontleent de kokosnootolie zijn bijzondere werking en vele toepassingen (inwendig en uitwendig). Zo worden vetten die in kokosnoot olie aanwezig zijn direct gebruikt voor energie en niet opgeslagen als lichaamsvet. Door het gebruik van de kokosnoot olie bij de bereiding van de maaltijd wordt de opname van vitamine A, D, E en K, mineralen en andere vetoplosbare ingrediënten uit de voeding ondersteund. Kokosnoot olie is geheel vrij van transvetzuren.

Kokosolie bestaat voor een groot deel uit laurinezuur.

Kokosolie (extra vierge) wordt bestempeld als de allerbeste olie om in te bakken, want kokosolie verandert niet van samenstelling tijdens het verhitten(!). De onverzadigde vetsoorten zoals zonnebloem- en olijfolie veranderen wel van samenstelling, waardoor er vrije radicalen ontstaan en er oxidatie plaatsvindt. En bij het oxideren van vetten ontstaan er transvetten, welke steeds vaker gelinkt worden aan ziektes als kanker, diabetes en obesitas.

Ingrediënten Omega & More kokosolie

Pure kokosolie van biologische teelt. 

Kokosolie bestaat voor ongeveer 55 % uit laurine- en caprinezuur, die gezonde eigenschappen hebben. Dit geldt vooral voor laurinezuur dat zich ook in moedermelk bevindt. Fijn om te weten is dat kokosolie zelfs minder calorieën per gram vet bevat dan bijvoorbeeld soja-, katoenzaad- en maisolie.

Vloeibaar > 25 graden. 

Voedingswaarde Omega & More kokosolie

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 3677 kJ / 878 kcal
Eiwit 0 gram
Koolhydraten 0 gram
- waarvan suikers 0 gram
Vet 90 gram
- waarvan verzadigd 81.9 gram
- enkelvoudig onverzadigd 5.4 gram
- meervoudig onverzadigd 2.7 gram
Voedingsvezels 0 gram
Natrium 0 gram
Laurinezuur 43.2 gram

Gebruiksaanwijzing Omega & More kokosolie

Deze kokosolie is geschikt om zowel koud als bij hogere temperatuur te gebruiken. Wij adviseren echter om de extra virgin versie koud te gebruiken. Alle na de productie aanwezige voedingsstoffen, zoals vitaminen, blijven op die manier behouden. Echter de functionaliteit van kokosolie, namelijk de stabiliteit en aanwezigheid van laurinezuur, zijn en blijven in beide versies hetzelfde.

Kokosolie kan op vele manieren gebruikt worden: op brood, om in te bakken, te wokken, te frituren, als basis voor massageolie of als badolie (gewoon een eetlepel aan het warme water toevoegen).

Waar komt Omega & More extra vierge kokosolie vandaan?

De Omega & More Extra Virgin wordt geproduceerd in Sri Lanka. Het productieproces van de Extra Virgin kokosolie is veel arbeidsintensiever dan van de geurloze variant. Het proces ziet er als volgt uit:

  1. De volwassen kokosnoten, die dan ongeveer 1 jaar oud zijn, worden handmatig uit de bomen verwijderd.
  2. Daarna wordt de zachte bast van de noten geschild. Dit is zwaar werk wat met de hand wordt gedaan. 
  3. Hierna wordt het waardevolle water, dat geschikt is voor de productie van andere producten, van de noten afgetapt.
  4. Vervolgens wordt de bruine harde schil van de noot verwijderd.
  5. Het witte vruchtvlees, de waardevolle bron van de olie, wordt uit de bast verwijderd.
  6. Het vruchtvlees wordt ontdaan van bruine velletjes.
  7. Met behulp van een schroefpers wordt de waardevolle olie vervolgens uit het vruchtvlees geperst.
  8. Na dit zorgvuldige proces wordt de opgevangen olie gefilterd waardoor het van alle achtergebleven onzuiverheden (zoals deeltjes bast) wordt gereinigd.
  9. Hierna is de kokosolie klaar om verpakt te worden.

Recensies (1)

Iris

2015-09-18
4

Goed te gebruiken voor whey bars te maken alleen voor te koken & frituren raad ik hem toch af! Ze zeggen dat de smaak vergaat maar alles smaakt naar kokos.. Niet lekker als je eens een keer friet wil eten. Jammer! Daarom 4 sterren

Hi Iris,
dankjewel voor je reactie. Als je helemaal af wil van de smaak van kokos, dan zou je een keer een ontgeurde variant kunnen proberen? Die is dan wel bewerkt (namelijk ontgeurd) maar dan ben je meteen van de kokossmaak af.

 
Pagina:1
Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...