Amanprana Gula Java Brut kokosbloesem suiker

Kokosbloesem suiker(bio kokos suiker), om jou op elk moment van de dag te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamel smaak. 

Kokosbloesem suiker(bio kokos suiker), om jou op elk moment van de dag te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamel smaak

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 9,77 incl. BTW

  • 310 gram
  • 1.000 gram


Beoordelingen

Aman Prana Gula Java Brut kokosbloesem suiker (310 gram)

Kokosbloesem suiker(bio kokos suiker), om jou op elk moment van de dag  te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamel smaak. Gula Java kan je overal gebruiken ter vervanging van suiker of siroop. Perfect in cocktails bvb moijto. Uitgeroepen tot meest duurzame suiker door de Voeding & Landbouw Organisatie (FAO).

Ingrediënten kokosbloesem suiker

100% ongeraffineerde kokosbloesemsuiker*

* = van biologische landbouw

Hoe gebruik je kokosbloesemsuiker?

Gula Java kan je gebruiken ter vervanging van riet- of bietsuiker, agave, ahorn of siroop. In thee en koffie, heerlijk op appels in de oven, gebakken bananen, pannenkoeken, taarten, wafels, gebak en cake. Perfect in cocktails (vb Mojito, Caipirinha,...). Als decoratief suikerrandje aan je glas. Om gerechten af te werken en Aziatische recepten met Gula Java hun authenticiteit te geven. Ideaal tussendoortje voor extra energie.

Voedingswaarde per 100 gram kokosbloesem suiker

Energie (kJ)1599kJ
Energie(kcal)382kcal 
Eiwit totaal1,8g
Koolhydraten totaal92,3g
Suikers92,1g
Vet totaal0,1g
Vet verzadigd0,1g
Voedingsvezel2,2g
Zout0,1g

Wat is Gula Java kokosbloesemsuiker?

Gula Java is biologische kokosbloesemsuiker afkomstig uit Java (Indonesië). De zoete nectar van de kokosbloesem wordt door tappers hoog in de kokosboom geoogst. Door de bloesem te verwarmen boven het houtvuur in de ketel verandert de nectar al roerend in een heerlijke, ongeraffineerde rijke suiker. Hier krijgt de kokosbloesemsuiker haar heerlijke zoete en zachte karamelsmaak van. 

Gula Java kokosbloesemsuiker en de Glycemische Index

Hoe lager de GI, des te minder schommelingen in je suikerspiegel. 

Vergelijk in deze tabel de Glycemische Index van verschillende suikers per 100 gram: 

Suiker / zoetstofGlycemische Index per 100 gram
Geraffineerde (witte) suiker68
Oersuiker, Rapadura61
Ahorn54
Honing48
Agave40
Gula Java35

Gula Java kokosbloesemsuiker en de Orac waarden

ORAC "Oxygen Radical Absorbence Capacity" is een manier om de antioxidatieve kracht van voeding uit te drukken. ORAC geeft ons dus een idee hoeveel antioxidanten voeding bevat. De gemiddelde persoon zou 3000-5000 eenheden per dag moeten consumeren. Hoe hoger de Orac, des te meer antioxidanten de voeding bevat

Zie hieronder schematisch de ORAC waarde van Gula Java kokosbloesemsuiker

Orac waarde van Gula Java kokosbloesemsuiker

Over Amanprana

Fairworld kokosbloesemsuiker (bio kokossuiker) extra inkomen voor 2000 families

Amanprana werkt voor haar biologische kokosbloesemsuiker samen met Lestari Mandiri, Fairworld en Hivos. Lestari is een associatie die wedijvert voor de belangen van kleinschalige boeren en hun families in centraal Java. Hivos is een humanistische organisatie die staat voor een faire, vrije en duurzame wereld. Een organisatie die ook staat voor gelijke kansen voor mensen. In de provincie Kulon Progo, centraal Java, waar één van de boerenverenigingen van Lestari aanwezig is, werken we ook samen met Fairworld, die erop toeziet dat de oogst en productie van onze kokosbloesemsuiker met bio en fair trade principes gebeurt. Beide zijn lid van Organic Alliance, een organisatie die wedijvert voor meer bio in Indonesië. Samen trachten we 2.000 families in Kulon Progo een extra inkomen te geven en hun eco habitat te beschermen. De kokosbomen in hun tuinen brengen nu een eigen oogst op. Kokosbloesemsuiker is door de Voedsel- en Landbouw Organisatie FAO uitgroepen tot meest duurzame suiker.

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...