Keltisch zeezout grof (Mattisson - 400 gram) Bekijk groter

Keltisch zeezout grof (Mattisson - 400 gram)

Keltisch zeezout is zeer geschikt ter vervanging van andere zouten. Dankzij het lange contact met het klei heeft het een lager NaCl-gehalte (natriumchloride) dan andere soorten zeezout, waardoor er meer ruimte is voor andere mineralen en sporenelementen, wat de grijzige kleur van het zout verklaart. Ook zorgt het voor de bijzonder smaak, die naast zout, ook een licht zoet en bitter bevat.

Keltisch zeezout van Mattisson is uitstekend om uw gewone keukenzout te vervangen. Het is zeer rijk aan belangrijke mineralen.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 3,49 incl. BTW


Beoordelingen

Keltisch zeezout kopen - gezond alternatief voor gewoon tafelzout

Dit Keltisch zeezout bestaat uit maar liefst 84 mineralen en sporenelementen, en omdat het zout niet wordt gewassen, niet wordt gedroogd, en niet wordt geraffineerd, blijft de mineralenbalans volledig in tact. Keltisch zeezout is 100% natuurlijk en ongeraffineerd en bovendien vrij van toevoegingen.

Doelstelling keltisch zeezout

Vervanging van alle soorten keukenzout.

Herkomst keltisch zeezout

Keltisch zeezout komt uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk. Keltisch zeezout is in twee verschillende vormen verkrijgbaar:

  • Als ‘sel gris’ (grijs zout), ook wel ‘gros sel marin’ (grof zeezout) genoemd
  • Als wit tafelzout, ‘fleur de sel’ (bloem van het zout) genoemd

Beide vormen zijn zeer rijk aan mineralen en spoorelementen, wat een bijzonder volle en complexe smaak geeft, dat behalve zout- ook zoet- en bittertinten bevat. Van alle zouten heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natriumchloride en is daarmee het zachtste en ‘vriendelijkste’ zeezout ter wereld. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk.

Mattisson Absolute Celtic Sea Salt is afkomstig uit de Guerande, een streek in Bretagne. Mattisson Absolute Celtic Sea Salt is ongewassen en ongeraffineerd. Mattisson Celtic Sea Salt Coarse is gewonnen uit de onderste laag en het meeste in contact geweest met het klei en heeft daardoor een laag NaCl-gehalte, een zachte smaak en een wat grijzige kleur en grove structuur. Mattisson Celtic Sea Salt Coarse is uitermate geschikt om tijdens de bereiding van voedingsmiddelen te gebruiken.

Keltisch zeezout ingrediënten

100% Natuurlijk Keltisch Zeezout.

Keltisch zeezout voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram

  % ADH*
Chloride 56 g 
Zout 88 g 
S6+ 1,6 g 
IJzer 0,8 g5714%
Zink 0,6 g6000%
Magnesium0,5 g133,3%
Calcium 0,3 g37,5%
Kalium/Potassium 0,2 g10%
Jodium 53 mcg35,33%

* ADH: aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...