Immuno Botanico Mix (Amanprana - 110 gram)

De Amanprana Immuno Botanico-mix: warme kruiden voor in elk kruidenkastje

De Amanprana Immuno Botanico-mix: warme kruiden voor in elk kruidenkastje

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 24,63 incl. BTW


Beoordelingen

Immuno Botanico Mix (Amanprana - 110 gram)

Productkenmerken

 • Versterkt je weerstand
 • Bestrijdt griep, verkoudheid, infecties
 • Helpt bij vermoeidheid
 • Met 4 zeewieren, mineralen, sumak bes en Khoisan fleur de sel
 • Veelzijdige kruidenmix voor in ieder kruidenkastje
 • Warm van smaak
 • Geeft je gerechten een boost
 • Voegt niet alleen smaak toe, maar versterkt deze ook
 • Met o.a. citroentijm, salie, echinacea, tulsi, kaneel en lavendel

Griep, verkoudheid, maagzweer, maagklachten, infecties en vermoeidheid? Immuno Botanico-mix is een natuurlijk antibioticum van kruiden

Heb je last van een steeds terugkerende verkoudheid? Of blijft je maagpijn de kop opsteken? Dan kan je immuunsysteem alle steun gebruiken. De kruidensamenstelling van Immuno Botanico is hierop afgestemd. De kruiden die erin zitten – zoals citroentijm, echinacea, salie, ashwagandha – hebben een positieve invloed op de werking van het immuunsysteem. Ze zijn gekend als immunomodulerend; ze verbeteren de kwaliteit van de weerstand.

Laat Immuno Botanico-mix als natuurlijk antibioticum daarom je eerste stap zijn om infecties te voorkomen en te behandelen tegen virussen, schimmels en bacteriën die griep en een verkoudheid kunnen veroorzaken. Ook effectief bij maagzweer en maagpijn ten gevolge van bacteriële infectie.

Enkele weerstandverhogende kruiden toegelicht 

 • tijm – antiseptische en antimicrobieel, algemeen weerstandverhogend
 • salie – maagversterkend, spijsverteringsbevorderend
 • astragalus – verbetert de kwaliteit van het immuunsysteem, algemeen versterkend
 • ashwaganda – verbetert het lichamelijke prestatievermogen, helpt het verouderingsproces afremmen
 • reishi – in de traditionele Chinese geneeskunde aanzien als ‘paddenstoel van de onsterfelijkheid’, ontstekingswerend en remt de groei van tumoren

(bron: Groot handboek geneeskrachtige planten – Dr. Geert Verhelst)

Ingrediënten

78% Immuno-mix (13% citroentijm, 13% tijm, 10% salie, 8% astragalus, 6% sumak, 5% zwarte peper, 5% kruidnagel, 5% kaneel, 5% echinacea (rode zonnehoed), 5% tulsi (heilige basilicum), 5% kardamon, 5% rozemarijn, 5% ashwagandha (indiaanse ginseng), 5% lavendel, 5% reishi (gesteelde lakzwam). 15% Khoisan fleur de sel, 7% zeewiermengeling (nori, zeesla, kombu, dulse)

Gebruiksadvies

Als voeding

Deze kruidenmix is geen smaakbom zoals de ORAC Mild of ORAC Chili en kan je in allerhande gerechten vrijelijk gebruiken.

Gebruik deze kruidenmix als een smaakvervanger van peper en zout.

 • Strooi de kruiden over je gerecht wanneer het gerecht al klaar is.
 • Los de kruiden op tot een bouillon.
 • Voeg dagelijks een theelepel toe aan je saladedressing, smoothie, ontbijtgranen, verse sappen.
 • Meng enkele theelepels onder extra vierge olijfolie als dip.

Als gezichtsverzorging

Verwerk de kruiden tot een schoonheidsinfusie, - damp,  –bad of - lotion.

Wat zijn de 3 pijlers van de Amanprana Botanico-mixen?

Amanprana wil met haar Botanico-mixen bewijzen dat alleen de natuur geneest en ondersteunt. Je hoeft het soms echt niet ver te zoeken, beweert Amanprana. Zoals de Chinese en Indiase geneeskunde al decennialang aantonen, kunnen culinaire kruiden een remedie bieden.

Elke Botanico-mix heeft een unieke samenstelling. Er zijn echter 3 pijlers die steeds terugkomen en in elke Botanico-mix aanwezig zijn omdat ze de werking van de kruiden ondersteunen:

 • sumak bes

  Sumak is een rode bes, die verwerkt wordt tot een roodpurperen poeder en zo gebruikt wordt in gerechten zoals hummus, kebab, fattoush en za’atar. Sumak is rijk aan vitamine C, heeft een zurige smaak en wordt al honderden jaren culinair en medisch gebruikt in het Midden-Oosten. De bes zou namelijk een hele brede medicinale werking hebben, wellicht ook te danken aan haar uitzonderlijk hoge ORAC-waarde. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity en verwijst naar de hoeveelheid aanwezige antioxidanten. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen, stoffen die kunnen leiden tot de beschadiging van lichaamscellen. De ORAC-waarde van sumak is 312.000 per 100g. In vergelijking met de geliefde blauwe bes met een ORAC-waarde van 4669 per 100g, is dit enorm.

 • zeewieren

  Elke kruidenmix bevat de 4 zeewieren van de unieke zeewierenmix 4-Algae, namelijk nori, zeesla, kombu en dulse. Omdat Amanprana ervan overtuigd is dat onze voeding steeds mineraalarmer wordt, heeft Amanprana gezocht naar een andere natuurlijke bron van mineralen en sporenelementen. Deze zeewieren zijn erg mineraalrijk en zijn onmisbare ingrediënten in elke Botanico-kruidenmix.

 • Khoisan fleur de sel

  ‘Gebruik niet minder zout, maar beter zout’, raadt Amanprana aan. Keukenzout is natriumchloride en bevat allerhande chemicaliën om klonters te voorkomen, om droog te kunnen bewaren, om wit uit te blijven. Khoisan fleur de sel, daarentegen, is 100% natuurlijk, doorgaat een natuurlijke filtering en bevat o.m. natrium en kalium die nodig zijn voor de vochtbalans van het lichaam. 5% van de totale hoeveelheid zeezout kristalliseert in fleur de sel dankzij unieke weersomstandigheden.

Het is aan te raden deze Botanico-mix preventief te gebruiken. Voor een efficiënte preventieve werking van deze mix, raadt Amanprana aan dagelijks minimum een theelepel ervan op te eten. Je mag deze mix gebruiken in combinatie met de andere Botanico-mixen. Een goede partner Botanico-mix is CurcumaxCurcumax combineert kurkuma, de aspirine van Azië, met sumak, de wonderbes van het Midden-Oosten.

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...