Groene linzen (500 gram) Bekijk groter

Groene linzen (500 gram)

Linzen passen in een gevarieerd eetpatroon. Daarnaast zijn er veel gerechten waarin linzen passen, denk bijvoorbeeld aan een bonenschotel of een soep. Juist ook in soepen komt de kracht van peulvruchten goed naar voren, immers alle voedingsstoffen blijven behouden, en de sporenelementen worden uitstekend middels soep door het lichaam opgenomen.

Groene linzen zijn rijk aan eiwitten en mineralen en verlagen je cholesterolgehalte. Zalig in een soepgerecht.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 3,49 incl. BTW


Beoordelingen

Groene Linzen, 500 gr

Linzen, zo ongeveer de oudst bekende soort peulvruchten. In Bijbelse tijden weerden er al linzen gegeten. Niet voor niets, want linzen zijn supergezond. Zo verlagen ze je cholesterolgehalte, de klimaatbelasting om linzen, peulvruchten te verbouwen is laag en beperkt, linzen zijn rijk aan eiwitten, mineralen, maar ook B-vitamines komen in linzen rijkelijk voor. Ook ijzer, calcium en fosfor wordt in ruime mate in linzen aangetroffen. Tot slot is de bereidingswijze van de meeste peulvruchten simpel. Linzen zijn, in gedroogde vorm, uitstekend een tijdlang te bewaren zonder dat ze smaak of voedingsstoffen verliezen.

Overige informatie:

  • Proefdiervrij
  • Vegetarisch
  • Veganistisch
  • Gistvrij
  • Zonder toegevoegde zouten
  • Zonder toegevoegde suikers

Ingrediënten: linzen, groen*

*Afkomstig van biologische landbouw

Voedingswaarde groene linzen, per 100 gram:

Energie (kJ)

1475

kJ

Energie (kcal)

351

kcal

Eiwit, totaal

25,8

g

Koolhydraten, totaal

52,6

g

Suikers

2,4

g

Vet, totaal

5,0

g

Vet, verzadigd

1,7

g

Voedingsvezel

10,7

g

Zout

0,0

g

 

Overige info groene linzen:

Linzen passen in een gevarieerd eetpatroon. Daarnaast zijn er veel gerechten waarin linzen passen, denk bijvoorbeeld aan een bonenschotel of een soep. Juist ook in soepen komt de kracht van peulvruchten goed naar voren, immers alle voedingsstoffen blijven behouden, en de sporenelementen worden uitstekend middels soep door het lichaam opgenomen. Let wel op: gedroogde peulvruchten dienen voor bereiding eerst geweekt te worden. Daarna ongeveer tien minuten koken en ze zijn gereed voor consumptie.

Recept met groene linzen:

Linzen zijn gemakkelijk klaar te maken, voor ieders smaak is er wel een recept verkrijgbaar, eenvoudig of complex naar keuze. Aangezien linzen, zoals alle peulvruchten, nogal rijk zijn aan proteïne, zijn linzen een gewild onderdeel van het vegetarische menu. Hier een recept wat recht doet aan de smaakrijkdom van linzen.

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels plantaardige olie of ghee
  • ½ theelepel komijn
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 kop groene linzen, gewassen en uitgelekt
  • 3 koppen water
  • 1 theelepel zout
  • Een mespunt cayennepeper

Bereiding:

Neem een grote pan en verhit de olie of de ghee op middelhoog vuur. Als de pan warm is, doe er de komijn in, en daarna de knoflook. Roeren totdat de knoflook bruin wordt. Voeg vervolgens de gesnipperde ui toe. Roer totdat de zijkanten van de ui bruin beginnen te worden. Voeg vervolgens de linzen toe, samen met het water. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat langzaam een uurtje sudderen. Regelmatig controleren of niet al het water verdampt is, of opgenomen door de linzen. Voeg tenslotte de cayennepeper en het zout, toe, en laat nog vijf minuutjes pruttelen. Warm serveren, met bijvoorbeeld rijst, curry of een pasta. Eet lekker!

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...