Dadels zonder pit (250 gram) Bekijk groter

Dadels zonder pit (250 gram)

Dadels zijn supergezond. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en sporenelementen. Dadels bevatten: vitamine A, B, koper, kalium, mangaan, zink, magnesium, ijzer, fosfor, calcium, luteïne en zeaxanthine. Dadels bevatten veel voedingsvezels die lang een verzadigd gevoel geven. De zeaxanthine is goed voor je ogen, het belemmert het ontstaan van staarvorming. Dadels passen in ieder voedingspatroon.

Dadels bevatten veel vitamines, mineralen en sporenelementen. De vele voedingsvezels geven een verzadigd gevoel.

Meer details

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

0
0/5 - 0 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 3,29 incl. BTW


Beoordelingen

RAW dadels zonder pit, 250 gram

De dadel is de vrucht van een palmboom: de dadelpalm. De dadelpalm komt voor in Noord-Afrika, het Nabije Oosten, maar ook in Californië. De dadel is, verwijzend naar de harde pit, een steenvrucht. Door de smaak laten dadels zich, als voedingsmiddel, gemakkelijk combineren met voedingsmiddelen als roomkaas, als vulling van gerechten, en in kerrieschotels. De dadel smaakt, in zijn algemeenheid gesproken, zoet.

Voedingswaarde dadels zonder pit per 100 gram:

Energie (kJ)

1291

kJ

Energie(kcal)

308

kcal

Eiwit totaal

2,5

g

Koolhydraten totaal

69,0

g

Suikers

63,4

g

Vet totaal

0,5

g

Vet verzadigd

0,1

g

Voedingsvezel

7,1

g

Zout

0,1

g

Recept met dadels en macadamianoten:

Een uitstekend ontbijt om de dag mee te starten.

Ingrediënten:

  • 50 gram boter, ongezouten
  • 150 ml ahornsiroop
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • Mespuntje zout
  • 125 gram macadamianoten
  • 300 gram havermout
  • De schil, gewassen, van 1 sinaasappel, in stukjes
  • 200 gram dadels, in stukjes gesneden, pitloos, hier verkrijgbaar:

Bereiding:

Oven voorverhitten op 150 graden. Neem een koekenpan, en doe er de boter, de siroop, het vanillepoeder en het snufje zout in. Even verwarmen op laag vuur totdat de boter compleet gesmolten is. Mengsel goed roeren. Pan van vuur halen en even aan de kant zetten. Neem de noten en snijd ze in verschillende stukjes: soms grof, soms heel klein.

Neem een schaal en doe er de gehakte noten, de sinaasappelschil, de havermout in. Giet er de inhoud van de koekenpan met gesmolten boter overheen. Even roeren zodat er een mooie mix ontstaat. Leg het mengsel op een grote bakplaat en doe de plaat in de oven. Bak 30 minuten. Kijk zo nu en dan even. Na het halfuur, voeg de gesneden dadels toe en roer even. Bak nog 10 minuten. Na deze 40 minuten, neem de bakplaat uit de oven om af te laten koelen. Je hebt nu eigenlijk je eigen granola gemaakt!

Bewaren kan in een plastic bakje, mits luchtdicht afsluitbaar.

Recensies (0)

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit product

Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...