Hoe maak je glutenvrij brood lekkerder met Kievit Blend?   Op dit moment is er veel aandacht voor glutenvrij eten in de media. Kievit Blend speelt daar goed op in door met een glutenvrije superfoodmix op de markt te komen die uitermate geschikt is als ontbijt, maar ook om glutenvrij mee te bakken!  Paar voordelen van glutenvrij op een rij Waren het eerst nog de mensen die glutenvrij aten omdat ze niet tegen gluten konden (coaliakie), tegenwoordig zijn er ook andere redenen waarom je gluten wilt mijden. Wat kan glutenvrij opleveren?  Een betere spijsverteringVeel mensen hebben last van hun spijsvertering. En dat is niet zo vreemd wat we eten veel voedingsstoffen die eigenlijk helemaal niet door onze spijsvertering verteerd zouden kunnen worden. Het gaat dan voornamelijk om bewerkt voedsel. Als je start met glutenvrij eten dan start je met natuurlijk eten. Oftewel GMO vrij en dat heeft een positieve invloed op je spijsvertering.  GewichtsverliesOok hier geldt eigenlijk hetzelfde argument als beschreven onder het kopje ‘betere spijsvertering’. Zodra je natuurlijk eet zonder toegevoegde niet-natuurlijke stoffen, kan je gewicht verliezen. Juist in de bewerkte producten zitten veel of ongezonde calorieën die je dikker maakt.  Meer of extra energieAls je natuurlijk eet ben je eigenlijk heel lief voor je lichaam. Alle voeding die binnenkomt zijn ook goede voedingsstoffen. Het lichaam kan dit voedsel beter opnemen en verwerken. Doordat het beter opgenomen wordt door je lichaam zal het lichaam ook beter presteren. Gevolg is dat je meer energie krijgt!   Wellicht dat je na het lezen van deze voordelen denkt; ik ga het eens proberen! Er zijn op dit moment veel glutenvrije producten op de markt. Zelf vind ik glutenvrij brood erg lekker. En tegenwoordig nog lekkerder nu ik het maak met Kievit Blend. Wellicht dat je na het lezen van deze voordelen denkt; ik ga het eens proberen! Er zijn op dit moment veel glutenvrije producten op de markt. Zelf vind ik glutenvrij brood erg lekker. En tegenwoordig nog lekkerder nu ik het maak met Kievit Blend.   Recept voor glutenvrijbrood     Ingrediënten  450 gram glutenvrij meel (maismeel, rijstemeel of boekweitmeel) 50 gram Kievit Blend Naturel 12 gram verse gist of 1 theelepel gedroogd gist 1 theelepel suiker (palmsuiker) 3 eetlepels kokosolie Ongeveer 3 dl water 10 gram zout (Keltisch zout bijvoorbeeld) Broodbakmachine  BereidingswijzeAls eerste doe je de gist onderin de bakvorm. Daaroverheen strooi je de suiker. Daarna strooi je het glutenvrije meel in de bakvorm. Voeg de kokoslie toe en het zout. Als laatste de palmsuiker. Stel nu de broodbakmachine in volgens de aanwijzingen Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op het rooster Snij het brood in plakken