Er zijn 3 soorten bijzonder geschikt zijn voor menselijke consumptie:

  • chlorella
  • spirulina
  • marine phytoplankton

1. Poeder

Dit is de meest pure vorm waarin je kunt genieten van de bijzondere werking van chlorella, spirulina of marine phytoplankton. Zonder toevoegingen of hulpstoffen. Belangrijk is om te letten op een biologische variant. 

2. Tabletten

Deze worden vervaardigd door het gedroogde algenpoeder te tabletteren. 

3. Capsules

Capsules bevatten algen poeder wat in een capsule is gestopt. Ben je vegetariër of veganistisch, let dan op waarvan de capsule vervaardigd is. 

Marine Phytoplankton: plantaardige bron van Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn onmisbaar voor ons lichaam maar ons lichaam kan deze niet zelf produceren. Phytoplankton voorziet vissen in de gezonde omega-3 vetzuren. Wij zijn lang afhankelijk geweest van het eten van vis of het slikken van visolie om deze onmisbare omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Helemaal niet prettig voor vegetariërs, veganisten of mensen die niet van vis houden. Met het rechtstreeks consumeren van phytoplankton slaan we dus een hele stap in de voedselketen over en zijn we niet langer afhankelijk van vis of visolie.

Van de 40.000 soorten phytoplankton is er slechts een handvol biologisch beschikbaar. Biologische beschikbaarheid betekent dat je lichaam de voedingsstoffen kan opnemen en gebruiken. Een leuk weetje is dat 100% van marine phytoplankton wordt gebruikt door je lichaam, dus niets wordt verspild, er zijn geen afvalstoffen.

Naturea Marine Phytoplankton: betaalbaar en van Nederlandse bodem

Naturea Marine Phytoplankton is een hoge kwaliteit plankton, gekweekt aan de rand van de Oostvaardersplassen. De kweekvijvers zijn voorzien van zeewater, dat aantoonbaar vrij is van besmetting of zware metalen. Hier is een grote kas photo-bioreactor ingericht waar de algen worden gekweekt door microbiologen met meer dan 20 jaar ervaring.

100% natuurlijk en 100% duurzaam

In deze streng gecontroleerde omgeving zijn pesticiden of herbiciden niet nodig. Het gehele productie-proces is milieuvriendelijk en er vinden continu kwaliteitsmetingen plaats.

Naturea Marine Phytoplankton bestaat voor 100% uit nannochloropsis poeder of vegetarische capsules. Er zijn geen vulstoffen, bindmiddelen, conserveringsmiddelen of andere toevoegingen gebruikt. Certificaten van analyse (COA) zijn uiteraard verkrijgbaar, waardoor je een volledig inzicht krijgt in de voedingswaarde maar ook ben je er hierdoor van verzekerd dat er geen giftige stoffen in zitten. Tenslotte is deze plankton niet gedroogd onder hoge temperaturen, waardoor de voedingswaarde goed behouden is gebleven.

Geïnteresseerd?

Klik hier voor marine phytoplankton poeder. 

Klik hier voor marine phytoplankton vegetarische capsules.