Arenga palmsuiker (Mattisson - 450 gram) Bekijk groter

Arenga palmsuiker (Mattisson - 450 gram)

Een biologische zoetstof met een lage Glycemische Index, een hoge voedingswaarde, en daarmee een uitstekend alternatief voor (geraffineerde) suikers. Ook voor diabetes patienten is palmsuiker een uitkomst.

Vanaf 3 verpakkingen altijd 15% korting! Arenga palmsuiker is 100% raw en biologisch dus nog vol voedingsstoffen. Bovendien is de GI slechts 30 - 35.

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

5
5.00/5 - 1 beoordeling

Beoordeling toevoegen

€ 7,15 incl. BTW


Beoordelingen

Volumekorting

AantalPrijsU bespaart
3 € 6,08 Tot € 3,22

Palmsuiker - natuurlijke zoetstof met een lage Glycemische Index! 

Palmsuiker is een natuurlijke zoetstof die is gewonnen uit het zuivere sap van de arenga- en de dadelpalm. Het geoogste pure sap wordt op een traditionele manier langzaam ingedampt tot palmsuiker. Dit is een intensief handmatig proces. Op deze manier blijven de aanwezige mineralen, antioxidanten en vitaminen behouden. Met name in de Thaise en Javaanse keuken wordt palmsuiker heel veel gebruikt.

De aanwezige suikers bestaan hoofdzakelijk uit sucrose. De opname in het lichaam is vrij traag, waardoor palmsuiker een lage Glycemische Index (GI) heeft van 30-35. Daarnaast is de aanwezigheid van de natuurlijke stoffen (zoals kalium, magnesium, zink en eiwitten) gegarandeerd door de handmatige bewerking. Hierdoor heeft de palmsuiker een hogere voedingswaarde dan ‘witte suiker’ en is naast de lage GI ook om deze reden geschikter dan witte geraffineerde suiker.

Productkenmerken Arenga Palmsuiker

  • Natuurlijke zoetstof
  • Onbewerkt (raw) en daardoor nog vol met voedingsstoffen
  • Bevat diverse vitamines waaronder B, maar ook mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en kalium
  • Glycemische Index van 30 - 35 en daarmee uiterst laag voor een zoetstof
  • Super suikervervanger voor diabetici

Doelstelling Arenga palmsuiker

Gezonde vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetstoffen.

Gebruiksaanwijzing palmsuiker

Gebruik Arenga palmsuiker ter vervanging van geraffineerde suikers. Palmsuiker kan worden gebruikt in warme en koude dranken (zoals thee en smoothies), bij het ontbijt of de lunch (bijvoorbeeld om havermouth of yoghurt te zoeten), in desserts en in bakwaren. 

Herkomst palmsuiker

Palmsuiker wordt gemaakt van het sap van verschillende palmbomen: de arenga- en de dadelpalm. Het zoete sap wordt uit de bomen gehaald door een schijf van de bloeistengel af te snijden, waarna het sap er vanzelf uitloopt. Deze zachte vloeistof wordt vervolgens ingedampt (zonder verhitting) of ingekookt (wel vaak boven de 42 graden, waardoor voedingsstoffen verloren gaan). Door het indampingsproces blijven in de palmsuiker nog vrijwel alle vitaminen, mineralen, aminozuren en spoorelementen van het verse sap behouden. De palmsuiker van Mattisson wordt ingedampt. 

Recensies (1)

Annemieke

2015-03-02
5

Heerlijke smaak! Lekker vol en puur. En veel beter dan geraffineerde suiker.

 
Pagina:1
Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...