5-HTP 100mg (YoungAgain - 120 capsules) Bekijk groter

5-HTP 100mg (Vitals - 60 capsules)

Met 5htp kom je direct tot rust, rem je stemmingswisselingen af en kan je beter slapen. Griffonia extract, een effectief en veilig alternatief zonder bijwerkingen. 5-htp (aminozuur L-5-hydroxytryptofaan) verhoogt de serotine-niveaus, vlakt stemmingswisselingen en helpt bij depressie.

5-HTP is een natuurlijk middel dat geen bijwerkingen kent. Het verbetert je stemming en bevordert je slaap.

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

5
5.00/5 - 2 beoordelingen

Beoordeling toevoegen

€ 35,94 incl. BTW


Beoordelingen

Vitals 5htp - verbetert je stemming en bevordert de slaap

Heb je last van stemmingswisselingen en slaap je slecht? Lees dan verder

Wat is 5-HTP?

Weinig mensen zijn op de hoogte van een natuurlijk alternatief dat de hersenen aanzet tot het produceren van meer endorfine, waardoor klachten van depressiviteit verminderen en de stemming aanzienlijk kan verbeteren. Dat natuurlijk middel heet 5-HTP (aminozuur L-5-hydroxytryptofaan).

Deze 5-HTP (aminozuur L-5-hydroxytryptofaan) is een 100% natuurlijk extract uit de zaden van de Griffionia: een veilig en natuurlijk supplement om je stemming te verbeteren, neerslachtigheid tegen te gaan en de slaap te bevorderen. 5-HTP geeft je weer een opgewekt en positie gevoel waardoor je dagelijkse spanningen veel beter aankan. Bovendien bevordert 5-HTP een gezond slaappatroon.

5-HTP (5-hydroxy tryptofaan) is de voorloper van de belangrijke neurotransmitter serotonine, die verschillende vitale processen in het lichaam reguleert zoals een gezonde slaap, emotionele stabiliteit en pijngevoeligheid.

Een gebrek aan deze neurotransmitter speelt een rol bij klachten als slapeloosheid, angsten, migraine, en overmatige eetlust.

Bij stressvolle omstandigheden of wanneer de gemoedstoestand niet in balans is, grijpen mensen instinctief naar 'comfort food' met veel suikers om meer tryptofaan op te nemen en zo hun serotonine level te verhogen. Helaas, je hebt daar grote hoeveelheden van nodig om iets te merken van een verhoogd serotonineniveau.Dit heeft dus weinig effect op een betere geestelijke balans en een ongewenst eflect op het lichaamsgewicht.

Hoe werkt 5-HTP?

Meer dan 70% van de orale inname van 5-HTP wordt in de bloedstroom opgenomen en passeert de bloed-hersenbarriere om in de hersenen serotine en melatonine aan te maken. Naast het verhogen van het serotine- en melatonineniveau verhoogt 5-HTP ook het endorfine niveau. Hoe meer endorfine de hersenen aanmaken, hoe energieker en positiever we ons voelen. De plant Griffonia Simplicifolia is van nature zeer rijk aan 5-HTP.

Serotonine tekort?

Klachten zoals nervositeit, slaapstoornissen, overgewicht, vermoeidheid en onrust worden gekenmerkt door een ontregeling van het serotoninemetabolisme. Serotonine is een neurotransmitter met een belangrijke rol in onze hersenchemie. Serotonine zorgt voor een verhoogde productie en afgifte van endorfinen, waardoor klachten van neerslachtigheid afnemen.

De hoeveelheid serotonine in de hersenen heeft grote invloed op vele hersenactiviteiten zoals: stemmingen, slaap, seksueel gedrag, pijntransmissie en eetgedrag. Ons denken, voelen en gedrag zijn dus sterk afhankelijk van de hoeveelheid serotonine. Voldoende serotonine in de hersenen brengt rust, relaxatie en milde euforie. Een tekort aan serotonine kan leiden tot tegengestelde gevoelens en angststoornissen.

Stress en serotonine

Stress is de meest voorkomende oorzaak van slaapstoornissen en vermoeidheid. Een langdurig verhoogd niveau van het stresshormoon cortisol veroorzaakt weefselafbraak in de hersenen. In hoge dosis is cortisol een zwaargiftig hormoon dat de hersencellen onherstelbaar beschadigt. Cortisol ontregelt bovendien het insuline/glucoseniveau in het lichaam. Omdat onze hersenen voor wat betreft een constante brandstoftoevoer (glucose) bijna volledig afhankelijk zijn van een goed insuline/glucoseniveau, kan ontregeling tot een groot aantal klachten leiden. Een te hoog cortisol niveau leidt ook tot een sterke ontregeling van neurotransmitters, in het bijzonder serotonine.

Slaapstoornissen en serotonine

De twee meest voorkomende slaapstoornissen zijn het moeilijk in slaap komen en moeite hebben met doorslapen. Het lichaam zet serotonine om in melatonine, wat het slaappatroon normaliseert en voor voldoende slaap zorgt. Het is daarom belangrijk dat voldoende serotonine beschikbaar is. Serotonine reguleert eveneens het vrijkomen van melatonine uit de epifyse.

Doelstelling 5-HTP

Vermindering van klachten van depressiviteit en verbeteren van de stemming.

Inhoud 5-HTP van Vitals

Inhoud van de verpakking: 60 vegetarische capsules.

Inhoud van de capsule:

  • Natuurlijk griffonia simplicifolia-extract 400mg.
  • waarvan L-5-hydroxytryptofaan (5-HTP) 100 mg. 

Hulpstoffen: Microkristallijne cellulosehydroxypropylmethylcellulosesiliciumdioxide

Gegarandeerd vrij van gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Dosering en gebruiksaanwijzing 5-HTP

Als voedingssupplement voor volwassenen, 1-2 capsules per dag bij een maaltijd of tussen de maaltijden door of voor het slapen gaan met ruim water innemen of zoals geadviseerd. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Let op: niet gebruiken in combinatie met medicijnen die de hersenstofwisseling beïnvloeden, medicijnen tegen depressie en kalmerende middelen. Gebruik 5-HTP niet tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding, bij Downsyndroom, sclerodermie, nier- en leveraandoeningen. 

Bijwerkingen van 5-HTP

Natuurlijk 5-HTP is een plantaardig product en kent géén bijwerkingen.

Recensies (2)

Maria

2015-12-23
5

Vanaf de tweede dag geen depressies meer en ook meer energie. Ik zit vol nieuwe plannen..

 
Jacqueline

2015-12-07
5

Ik gebruik dit product omdat ik veel vlieg, geen regelmaat heb ik mijn leven, last heb van stemmingswisselingen en slecht slaap. Met 5htp slaap ik veel beter en dieper en ben ik veel positiever. Dit is mijn favorieten merk omdat het honderd procent natuurlijk is.

 
Pagina:1
Alleen klanten kunnen beoordelingen toevoegen

Geen registratie vereist!

Als de vraag die je hebt nog niet is beantwoord, gebruik dan het onderstaande formulier.

(optioneel)
*(is nodig om een e-mail te ontvangen zodra uw vraag is beantwoord)

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...